Thaise curry met oesterzwammen

Wist je dat curry een rijke historie kent?

Dit fantastische wereldgerecht heeft Thaise en/of Indiase roots. Vroeger werd curry vaak bereid als een stoofschotel met o.a. rozijnen, fruit, noten en groenten, tegenwoordig is het meer een roerbakschotel waarin vele groenten, vlees en/of vis, verse kruiden en kokosmelk worden gebruikt in de bereiding. Iedere wereldstreek kent zijn eigen curry variaties en tradities. Het is een van de meest gegeten gerechten ter wereld.

Het basis ingrediënt voor een curry is de curry paste. Deze wordt gemaakt door verschillende ingrediënten te vermalen tot een pastaDe specerijen die hiervoor worden gebruikt verschillen per curry paste. De perfecte paste is een nauwkeurig uitgebalanceerde combinatie van meer dan tien verschillende authentieke specerijen en kruiden. Die precies zó op elkaar zijn afgestemd dat geen enkele smaak overheerst.

Wij hebben een heerlijke paddenstoelen variant voor je bereid ter inspiratie. Ga jij ‘m snel proberen? 

Recept 

Personen: 4

Bereidingstijd: 30 min

Boodschappenlijstje

  • 300 g oesterzwammen, gescheurd
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in dunne reepjes
  • 1 courgette, in halve plakjes
  • 200 g sperziebonen, gehalveerd
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels rode currypasta
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 eetlepel vers limoensap
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • Verse korianderblaadjes voor garnering
  • Gekookte jasmijnrijst voor het serveren

Aan de slag dan maar! 

  1. Bereidt de jasmijnrijst in een rijstkoker of in een pan op het vuur.
  2. Verhit de olie in een wokpan op hoog vuur.
  3. Fruit de rode ui en knoflook tot ze zacht zijn.
  4. Voeg de rode currypasta toe en roerbak gedurende 1 minuut totdat de aroma’s vrijkomen.
  5. Voeg de oesterzwammen, rode paprika, courgette en sperziebonen toe. Roerbak gedurende 5-7 minuten tot de groenten beginnen te verzachten.
  6. Giet de kokosmelk in de pan en breng aan de kook.
  7. Breng het geheel op smaak met de sojasaus, vissaus, limoensap en bruine suiker. Roer goed door.
  8. Laat de curry sudderen op laag vuur tot de groenten gaar zijn en de saus iets is ingedikt.
  9. Proef en voeg indien nodig meer sojasaus, vissaus, of limoensap toe voor de gewenste smaakbalans.
  10.  Serveer de curry met de jasmijnrijst en garneer met verse korianderblaadjes.

No Comments

Leave a Reply