Strozwamnof

Beef Stroganoff, wie kent het niet? Een typisch traditioneel gerecht dat van origine wordt bereidt met biefstuk. Maar je raad het vast al, wij vervangen deze door oesterzwammen! Het recept werd ontwikkeld door Zwamburg en is volgens hen uitermate geschikt voor feesten en partijen. Verdrie-, vier- of vijfvoudig het recept en maak hem een dag van te voor. Zo hoef je hem op het moment supreme alleen nog maar op te warmen. 

Boodschappenlijstje

  • 300 gr oesterzwammen
  • 200 gr champignons
  • 1 rode paprika
  • 1/2 groene paprika
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 paddenstoelenbouillonblokje
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 1 el paprikapoeder
  • Paar druppeltjes worchestershire saus
  • Paar druppeltjes tabasco
  • Klein bekertje slagroom
  • Flinke scheut wodka (niet noodzakelijk, maar wel volgens traditioneel recept)
  • Peper en zout

Aan de slag dan maar! 

1. Snijd de ui en paprika fijn en scheur de oesterzwammen in reepjes.
2. Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en voeg de oesterzwammen toe, bak deze ongeveer
5-10 minuten goud bruin.
3. Voeg de ui, knoflook en paprika toe en bak nog even goed door.
4. Voeg dan de wodka toe en even lekker door laten warmen (de alcohol verdampt dan).
5. Doe daarna de tomatenpuree, tomatenblokjes, het paddenstoelenbouillonblokje erbij en roer goed door.
6. Voeg alle kruiden naar smaak toe.
7. Doe de deksel op de pan zodat het vocht vooral niet verloren gaat, dit geeft een extra lekkere
smaak! Dit op half vuur laten pruttelen op een laag vuurtje.
8. Als laatste zoveel slagroom toevoegen dat de saus een mooi kleurtje krijgt. Alleen snel opwarmen, anders gaat de saus schiften.

Serveertip: Deze Strozwamnoff kan je een dag van te voren voorbereiden, dan smaakt het nog beter. Een portie invriezen kan ook. Lekker met gekookte rijst of frietjes er bij.

Dit recept is ontwikkeld door Zwamburg.

No Comments

Leave a Reply