Tjap Tjoy Oesterzwam

 

De vertaling van Tjap Tjoy is letterlijk ‘gemengde (Tjap) groenten (Tjoy)’. Dit recept bevat inderdaad een hoop groenten en wordt uiteraard vergezeld door paddenstoelen. Serveer met witte rijst of noedels. Dit recept is ontwikkeld door Zwamburg.

Eetsmakelijk!

Bereidingstijd: 25 minuten

Boodschappenlijstje

  • 100 gram oesterzwammen
  • 50 gram shiitake
  • 1 ui
  • 2 cm gember
  • 2 tenen knoflook
  • 100 gr peultjes
  • 125 gr taugé
  • 100 gr wortel
  • 1 rode paprika 
  • 1 el ketjap
  • 3 el oestersaus
  • 2 tl maïzena
  • 1 bouillonblokje
  • 150 ml water
  • 2 el olijfolie

Aan de slag dan maar! 

  1. Maak de peultjes indien nodig schoon. 
  2. Snijd de ui, gember en knoflook fijn en fruit aan in een pan met de olie. 
  3. Snijd de wortel en paprika in dunne reepjes en bak mee in de pan. 
  4. Snijd de paddenstoelen in reepjes en voeg ook toe aan de pan samen met de peultjes
  5. Bak de groenten 5 minuutjes
  6. Voeg de ketjap en oestersaus toe en roer door.
  7. Verpulver het bouillonblokje en strooi over de groenten en roer door.
  8. Los de maïzena op in een eetlepel water en voeg bij de groenten en laat deze saus iets indikken.
  9. Voeg vlak voor het serveren de taugé toe en roer nog kort één keer door

Tip! Garneer met cashewnoten of geroosterde sesamzaadjes. 

Dit recept is ontwikkelt door Zwamburg.

No Comments

Leave a Reply