Oesterzwammen risotto met gorgonzola

Oesterzwammen risotto met gorgonzola

Risotto is van oorsprong een gerecht uit Noord-Italië en deze streek is tot op vandaag dé plek bij uitstek om lekkere risotto te proeven. Een Noord-Italiaan eet gemiddeld wel zo’n 20 kg risotto per jaar! Zelf risotto maken schrikt velen af maar is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk als het lijkt. Als klap op de vuurpijl helpen we jou om een risotto variant te maken met oesterzwam en gorgonzola. It’s a match made in heaven!

Recept 

Personen: 4

Bereidingstijd: 1 uur

Boodschappenlijstje

  • 300 g oesterzwammen, gescheurd
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui, fijngehakt
  • 300 g arborio rijst
  • 150 ml droge witte wijn
  • 1 l groentebouillon
  • 100 g gorgonzola, verkruimeld
  • 50 g boter
  • Handje walnoten
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie voor garnering

Aan de slag dan maar! 

  1. Verhit de boter in een pan en fruit de ui tot deze glazig is, voeg vervolgens ook de knoflook toe en bak kort mee.
  2. Voeg de arborio rijst toe en bak kort mee tot de rijst glanst.
  3. Blus af met de witte wijn, wacht tot de arborio rijst al het vocht heeft opgenomen.
  4. Voeg geleidelijk de warme groentebouillon toe, roer regelmatig tot de rijst gaar is.
  5. In een andere pan, bak de oesterzwammen tot ze goudbruin zijn.
  6. Voeg de gebakken oesterzwammen, gorgonzola, zout en peper toe aan de risotto.
  7. Hak de walnoten grof en garneer de risotto met de walnoten en verse peterselie.

No Comments

Leave a Reply