Grappig om te weten: in Mexico heet deze schelp eigenlijk een ’tostada’ (deze zijn dan wel plat). Door de Amerikaanse Tex-Mex keuken en verbasteringen wereldwijd noemen heel veel mensen het nu een taco… Maar dat is dus eigenlijk fout!
Een traditionele Mexicaanse taco gerecht is samengesteld uit een maïs of tarwe tortilla gevouwen of gerold rond een vulling.
We hebben voor jullie weer een gave oesterzwamvariant uitgewerkt. Veel kookplezier!
Recept
Voor: 2 personen
Bereidingstijd: 25 min
Boodschappenlijstje
- 1 rode ui
- 1 jalapeño
- 4 el appel azijn
- 1 tl tajin (chilizout met limoen)
- 6 kleine maistortilla’s
- 400 g oesterzwammen
- 2 el zonnebloemolie
- 2 el chipotlesaus
- 2 avocado’s
- Zout en peper
- 200 g creme fraiche
- 1 limoen
- 1/2 bos koriander
- 75 g feta
Aan de slag dan maar!
Bereiding:
- Snijd de rode ui en jalapeno in dunne halve ringen. Maak aan met de azijn en tajin kruiden. Heb je geen tajin kruiden, gebruik dan 1/4 tl chilivlokken.
- Bak de tortilla’s in een droge koekenpan aan beide kanten tot ze donkere plekken krijgen, ze mogen best hard bakken.
- Scheur de oesterzwammen in grove stukken. Verwarm de zonnebloemolie in een ruime koekenpan en bak hierin de oesterzwammen goudbruin en gaar. Haal uit de pan en maak aan met de chipotle.
- Prak ondertussen de avocado’s met het sap van een halve limoen en ruim zout en peper tot een grove guacamole. Snijd de resterende limoen in parten. Hak de koriander grof, snijd de jalapeño in ringetjes en verkruimel de feta.
- Verdeel de guacamole en crème fraiche over de tortilla’s, Leg hier de oesterzwammen bovenop, samen met de rode ui en jalapeño. Garneer met de verkruimelde feta, koriander en een partje limoen.

No Comments