Oesterzwammen zijn super gezond. Ze worden niet voor niets Boosterzwammen genoemd. Zo bevatten ze onder andere vitaminen B, C, D & K. Ook zijn ze rijk aan vezels, eiwit en Kalium. En wat is er dan lekkerder dan een heerlijk knapperig lunchbroodje met Boosterzwammen, sesam en sojasaus!
Speciaal voor dit gerecht hebben we de Nederlandse oesterzwammen van onze Vereniging van oesterzwammen kwekers verwerkt in dit gerecht.
Recept
Voor: 2 personen
Bereidingstijd: 25 min
Boodschappenlijstje
- 250 g oesterzwammen
- 2 el zonnebloemolie
- 1 el sojasaus
- 1 el sesamolie
- Zout en peper
- 100 g panko
- 2 el sesamzaadjes
- 2 bosuien
- 2 el mayonaise
- 2 tl sojasaus
- 1 stokbrood
- 1 el boter
- 2 eieren
Aan de slag dan maar!
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Scheur de grote oesterzwammen in grove repen, laat de kleinere heel. Maak in een grote kom aan met de zonnebloemolie, sojasaus, sesamolie en zout en peper. Roer hier de panko en sesamzaadjes doorheen. Roer goed door zodat elke oesterzwam een laagje panko en sesam krijgt. Verspreid de oesterzwammen over de bakplaat. Bak de oesterzwammen 10-15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Snijd ondertussen de bosui in schuine ringetjes. Meng in een kommetje de mayonaise en sojasaus. Halveer het stokbrood en snijd open.
- Als de oesterzwammen bijna klaar zijn, smelt je de boter in een koekenpan. Bak hierin de eieren tot de gewenste gaarheid. Besmeer het brood met de sojamayonaise, leg hier het ei op en de oesterzwammen. Garneer met de bosui en eventueel wat extra sesamzaadjes.

No Comments