Oesterzwammen pizza met zomergroenten

Wist je dat pizza ooit is ontstaan als voedsel voor de armen? Arme reizigers hadden geen geld voor mooie borden en gebruikte ronde broden als bord waarop ze ingrediënten plaatste en bakte. De oorsprong van deze ronde broden pizza ligt in het Middellandse zeegebied waar al eeuwen lang ronde broden worden gebakken die feitelijk als bord dienen.

De pizza zoals wij die kennis is ontstaan in Napels waar men een plat, rond deeg belegde met reuzel, kaas, kruiden en knoflook. De bakkers die ze maakte werden pizzaioli genoemd. Daar stamt de naam pizza natuurlijk van af. 

Dit gerecht voor de arme is vandaag juist een luxe gerecht geworden. Wij hebben een heerlijk variant voor je bereid die je prima zelf thuis kunt maken. Deze Napolitaanse wereldsnack hebben we belegd met gescheurde oesterzwammen, paprika, basilicum en mozzarella. 

Buon Appetito

Recept 

Personen: 2

Bereidingstijd: 30 min

Boodschappenlijstje

  • Pizzadeeg voor 2 pizza’s (zelfgemaakt of kant-en-klaar)
  • 200 g tomatensaus
  • 200 g oesterzwammen, gescheurd
  • 1 courgette, in dunne plakjes
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 gele paprika, in reepjes
  • 1 rode ui, dun gesneden
  • 200 g mozzarella, in plakjes
  • Handvol verse basilicumblaadjes
  • Olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Rode pepervlokken (optioneel)

Aan de slag dan maar! 

  1. Verwarm de oven voor volgens de instructies op het pizzadeeg.
  2. Rol het pizzadeeg uit op een met bloem bestoven oppervlak en leg het deeg op een bakplaat of pizzasteen.
  3. Verdeel de tomatensaus gelijkmatig over het deeg.
  4. Beleg de pizza met plakjes mozzarella, oesterzwammen, courgette, paprika en rode ui.
  5. Besprenkel de pizza met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
  6. Bak de pizza in de voorverwarmde oven volgens de aanwijzingen op het pizzadeeg.
  7. Haal de pizza uit de oven en garneer met verse basilicumblaadjes en rode pepervlokken voor wat extra pit (optioneel).
  8. Snijd de pizza in punten en serveer direct.

No Comments

Leave a Reply