Omelet met oesterzwammen en spinazie

Omelet met oesterzwammen en spinazie

Een omelet is een gerecht met losgeklopte eieren, oorspronkelijk bereid in een koekenpan. Dit verklaard direct waarom het nog niet zo’n oud gerecht is. Het gerecht ontstond namelijk pas bij het uitvinden van de koekenpan. In Frankrijk werd er in de middeleeuwen al een goede omelet gegeten maar na bestuderen van de literatuur zagen wij toch een gemiste kans…..

Ze vergaten namelijk de oesterzwam toe te voegen omdat ze simpelweg nog niet wisten dat dit een fantastische combinatie is. Al helemaal in combinatie met frisse spinazie en vega gehakt. Gelukkig weet jij nu wel wat je te doen staat!

Recept 

Personen: 2

Bereidingstijd: 20 min

Boodschappenlijstje

  • 200 g oesterzwammen, gescheurd
  • 3 eieren
  • 50 ml melk
  • 1 handvol verse spinazie
  • 1 ui, fijngehakt (of vega gehakt) 
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie

Aan de slag dan maar! 

  1. Verhit wat olijfolie in een pan en fruit de ui tot deze zacht is.
  2. Voeg de oesterzwammen toe en bak ze goudbruin.
  3. Voeg de spinazie toe en laat het slinken.
  4. Klop de eieren los met melk, zout en peper.
  5. Giet het eimengsel over de groenten in de pan.
  6. Bak de omelet op laag vuur tot de randen stevig zijn. Leg een deksel op de pan.
  7. Draai de omelet voorzichtig om en bak de andere kant kort.
  8. Serveer warm op een broodje.
Omelet met oesterzwammen en spinazie

No Comments

Leave a Reply