Romige pasta met prei en oesterzwammen

Romige pasta met prei en oesterzwammen

Met deze pasta klassieker zit jij helemaal gebakken! Romige pasta met prei en oesterzwammen. Speciaal voor dit gerecht hebben we de Nederlandse oesterzwammen van onze Vereniging van oesterzwammen kwekers verwerkt. Hollandse pot, maar dan anders dus!

Recept

Voor: 2 personen 

Bereidingstijd: 40 min

Boodschappenlijstje

  • 2 preien
  • 1 el olijfolie
  • 2 el boter
  • Zout en peper
  • 250 g rigatoni
  • 200 g oesterzwammen
  • 1 el zonnebloemolie
  • 3 takjes salie
  • 1 teen knoflook
  • 150 ml slagroom
  • 1 tl balsamico azijn
  • 50 g gruyère, geraspt
  • 2 el pijnboompitten
  • 20 g rucola

Aan de slag dan maar!

Bereiding:

  1. Was de prei en snijd in halve ringen. Verwarm de boter en olijfolie in een koekenpan en karamelliseer hierin de prei met zout en peper tot ze goudbruin en zacht zijn, dit kan tot 20 minuten duren.
  2. Kook hierna de rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Scheur ondertussen de oesterzwammen in repen en bak in de zonnebloemolie in een ruime koekenpan goudbruin. Hak de salie grof en voeg 3/4 hiervan, samen met een fijngehakte teen knoflook, toe aan de paddenstoelen en bak nog 2 minuten. Voeg dan de slagroom toe en roer goed door. Laat iets inkoken tot een romige saus. Voeg de balsamico, ruim zout en peper en de gruyère toe, samen met een lepel van het pastawater. Voeg de pasta en prei toe aan de saus en roer goed door.
  4. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan met een klein snufje zout tot ze goudbruin en geurig zijn.
  5. Top de pasta af met de pijnboompitten, rucola en resterende salie.

No Comments

Leave a Reply