Loaded Gyros Fries

Loaded fries, wie kent ze niet. Dit simpele maar heerlijke gerecht is een ware favoriet van vele. Wat is er nu lekkerder dan krokante frietjes afgetopt met verse ingrediënten, vlees en frisse saus? 

Nou…. loaded fries met gyros oesterzwamreepjes natuurlijk!!

Recept

Personen: 2 pers. 

Bereidingstijd: 30 min

Boodschappenlijstje

  • 750 g ovenfriet naar keuze
  • 1 komkommer
  • 4 el Griekse yoghurt
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 bosje dille
  • 2 takjes munt
  • Zout en peper
  • 2 tomaten
  • 250 g oesterzwammen
  • 1 el gyroskruiden
  • 2 el zonnebloemolie
  • 50 g ijsbergsla
  • 75 g feta

Aan de slag dan maar!

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Spreid de friet uit over de bakplaat en bak in het midden van de oven in 15 minuten goudbruin en krokant.
  3. Rasp de helft van de komkommer. Knijp hier zo veel mogelijk vocht uit. Meng de komkommer met de Griekse yoghurt. Pers de teen knoflook en hak de dille en munt fijn. Roer de knoflook en 3/4 van de kruiden door de yoghurt. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Snijd de tomaten en de andere helft van de komkommer in blokjes.
  5. Scheur de oesterzwammen in grove reepjes en breng op smaak met de gyroskruiden. Verwarm de zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de oesterzwammen goudbruin en krokant.
  6. Verdeel de ijsbergsla, tomaten en komkommer over de friet. Verdeel hier de oesterzwammen over. Garneer met de resterende dille en munt, en verkruimelde feta. Serveer met de tzatziki.

No Comments

Leave a Reply