Tom kha kai, is een heerlijke Thaise kokossoep en wordt traditioneel met oesterzwammen bereid. De basis van deze soep is het aller belangrijkste. Neem daar goed de tijd voor, of maak hem zelfs als een dag van te voor.
Personen: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Boodschappenlijstje
- 250 gr kippendijfilet (optioneel)
- 400 ml kokosmelk (deze is een aanrader)
- 200 ml kippenbouillon
- Rode currypasta (hoeveelheid afhankelijk van de sterkte)
- 2 stengels citroengras
- 5 kaffir limoen blaadjes (aziatische supermarkt)
- 1 el vissaus
- 2 tl bruine suiker
- 150 gr oesterzwammen
- 150 gr doperwten (vriesvak)
- 1 limoen
- Koriander
Aan de slag dan maar!
- Maak je dit gerecht met kip? Bak dan eerst de kippendijfilet in een laagje olie in een soeppan. Wanneer deze bruin begint te kleuren haal je de kip uit de pan en leg je deze apart. Het aanbaklaagje laat je in de pan zitten, hier zit veel smaak in!
- Maak de basis van de soep door de kokosmelk en de kippenbouillon in de soeppan op laag vuur te zetten. Voeg de rode currypasta toe en wacht tot deze is opgelost. Gebruik zo nodig een garde.
- Kneus het citroengras en de kaffir limoen blaadjes en voeg toe aan de soep. Laat dit ongeveer een kwartiertje intrekken.
- Maak de soep op smaak met de vissaus en bruine suiker. Proef tussendoor om te kijken wat de soep nodig heeft.
- Je hebt nu de basis van de soep gemaakt. Voor een nog krachtigere smaak laat je deze nu voor een nachtje in de koelkast staan. Heb je daar geen tijd voor? Dan ga je door naar stap 6.
- Scheur de oesterzwammen en kook mee. Voeg de doperwten en de eventuele kip nu ook weer toe aan het geheel.
- Breng de soep op smaak met het sap van de limoen en garneer met de koriander.
- Verwijder het citroengras en de kaffirblaadjes uit de soep en serveer.
Eetsmakelijk!
No Comments