(Hartige)taart is altijd een goed idee! Dit heerlijke recept met oesterzwammen maak je voor de lunch of als lichte avondmaaltijd. De combinatie van oesterzwammen met ricotta is echt súperlekker.
Personen: 2
Bereidingstijd: 45 minuten
Boodschappenlijstje
- 1 grote ui
- 200 gr oesterzwammen
- 1 pakje hartige taartdeeg (of maak zelf)
- 100 gr ricotta
- Geraspte parmezaanse kaas
- Snufje nootmuskaat
- Tijm
- 1 eigeel
- Zout en peper
- Olijfolie
Aan de slag dan maar!
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snipper de ui en bak deze in wat olie voor ongeveer 5 minuten. Scheur ondertussen de oesterzwammen en voeg deze toe aan het geheel, voeg peper en zout toe en bak nog 10 minuten mee en zet opzij.
- Rol het hartige taartdeeg uit op een bakplaat en vouw de zijkanten naar binnen toe.
- Beleg de taart met een dun laagje ricotta en bedek dit met wat parmezaanse kaas. Voeg zout, peper en een vleugje nootmuskaat toe.
- Verdeel nu het oesterzwammen mengsel over de taart en besprenkel met wat tijm.
- Smeer de randen van de taart in met wat eigeel, gebruik hiervoor een kwastje.
- Bak de hartige taart af in de oven voor zo’n 30 minuten.
Eetsmakelijk!
No Comments