Hartige taart met oesterzwammen

(Hartige)taart is altijd een goed idee! Dit heerlijke recept met oesterzwammen maak je voor de lunch of als lichte avondmaaltijd. De combinatie van oesterzwammen met ricotta is echt súperlekker. 
 
Personen: 2

Bereidingstijd: 45 minuten

Boodschappenlijstje

  • 1 grote ui
  • 200 gr oesterzwammen
  • 1 pakje hartige taartdeeg (of maak zelf)
  • 100 gr ricotta
  • Geraspte parmezaanse kaas
  • Snufje nootmuskaat
  • Tijm
  • 1 eigeel
  • Zout en peper
  • Olijfolie

Aan de slag dan maar! 

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  2. Snipper de ui en bak deze in wat olie voor ongeveer 5 minuten. Scheur ondertussen de oesterzwammen en voeg deze toe aan het geheel, voeg peper en zout toe en bak nog 10 minuten mee en zet opzij.  
  3. Rol het hartige taartdeeg uit op een bakplaat en vouw de zijkanten naar binnen toe. 
  4. Beleg de taart met een dun laagje ricotta en bedek dit met wat parmezaanse kaas. Voeg zout, peper en een vleugje nootmuskaat toe. 
  5. Verdeel nu het oesterzwammen mengsel over de taart en besprenkel met wat tijm.
  6. Smeer de randen van de taart in met wat eigeel, gebruik hiervoor een kwastje. 
  7. Bak de hartige taart af in de oven voor zo’n 30 minuten.

Eetsmakelijk!



No Comments

Leave a Reply