De zomer is in aantocht! Ook in dit seizoen kun je met de oesterzwam weer alle kanten op. Wat dacht je van deze oesterzwam caesar salade? De combinatie van de gemarineerde oesterzwammen met knapperige sla en komkommer maken dit gerecht tot een ware smaaksensatie. Daarnaast is deze salade ook zo bereid. We snappen namelijk dat je dit seizoen niet al te lang in de keuken wilt staan.
Personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten (+ 1 uur marineren)
Boodschappenlijstje
Voor de oesterzwammen:
- 250 gr oesterzwammen
- 2 el soyasaus
- 1 el azijn
- 1 el honing
- 2 geperste knoflookteentjes
- 1 tl geraspte gember
- Zout en peper
Voor de salade:
- 3 romaine sla
- ½ Komkommer
Voor de dressing:
- Mayonaise
- 1 el creme fraise
- 1 tl mosterd
- 2 tl worcestershire saus
- Scheutje citroensap
Aan de slag dan maar!
- Meng alle ingrediënten voor de marinade van de oesterzwammen bij elkaar in een grote kom. Scheur de oesterzwammen en marineer deze voor minimaal een uur in de ijskast.
- Snij de romaine sla in middelgrove stukken. Snij de komkommer in kwartjes en voeg deze aan de sla toe.
- Maak de dressing door alle ingrediënten door elkaar te mengen.
- Bak de gemarineerde oesterzwammen in een pan goudbruin, voeg ze dan toe aan de salade.
- Verdeel de dressing over de salade en serveer.
Eetsmakelijk!
No Comments