Pita oesterzwam shoarma

Als je de medewerkers van Rotterzwam vraagt wat hun favoriete recept met oesterzwammen is, dan roepen ze in koor: oesterzwam shoarma! Door de vlezige structuur van de oesterzwammen dient dit recept als een perfect alternatief voor de vleesvariant. Dan is het óók nog eens makkelijk te maken en snel klaar. Kortom, deze moet je echt eens proberen. 

Boodschappenlijstje

Voor de shoarma

  • 300 gr oesterzwammen
  • 1,5 el shoarma kruiden
  • halve paprika
  • 1 rode ui
  • 4 pita broodjes
  • sla
  • tomaat
  • olijfolie
  • peper en zout

Voor de knoflooksaus

  • 5/6 el yoghurt
  • platte peterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • peper en zout

Aan de slag dan maar! 

  1. Scheur de oesterzwammen in repen en bak deze in geruime hoeveelheid boter of olie in de pan. Zodra de oesterzwammen beginnen te kleuren, voer je de shoarmakruiden toe. 
  2. Snijd ondertussen de rode ui in ringen, de knoflook fijn en de paprika in repen. 
  3. Bak de paprika op met wat peper en zout.  
  4. Verhit ondertussen de pitabroodjes volgens de instructies op de verpakking. 
  5. Maak de knoflooksaus door de yoghurt, knoflook en fijngesneden peterselie te mengen. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Snijd de broodjes open en beleg deze met sla, rode ui, tomaat en oesterzwammen shoarma.

Dit recept is ontwikkeld door Rotterzwam.

No Comments

Leave a Reply