Als we het hebben over een goed alternatief voor een hamburger, dan denken wij gelijk aan de vegetarische variant van oesterzwammen. Je maakt ze in een handomdraai en zijn naar onze mening minstens net zo lekker. Je brengt de burgers op smaak met een heerlijk frisse dragonmayonaise.
Boodschappenlijstje
Voor de burgers
- 150 gr oesterzwammen
- 1 witte ui
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- handje peterselie
- 3 takjes tijm
- 40 gr parmezaanse kaas
- 1 ei
- 2/3 el havermout
- Olijfolie
- Peper en zout
Voor de dragon mayonaise
- 1 eigeel
- 1/2 tl zout
- 1 el mosterd
- 1 el witte wijn azijn
- 250 ml zonnebloemolie
- Handje dragon
Optioneel
- 2 burger broodjes
- tomaat
- sla
Aan de slag dan maar!
- Snijd als eerste de ui en knoflook fijn
- Verhit wat olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook 5 minuten op laag vuur. Voeg de tijm toe en bak even kort mee.
- Snijd een handje peterselie fijn.
- Snijd de oesterzwammen in stukjes en doe deze samen met de ui, knoflook, parmezaanse kaas, peterselie en het ei in een blender. Meng alles goed door elkaar.
- Schep het mengsel in een kom en voeg dan 2 tot 3 eetlepels havermout toe. Breng op smaak met peper en zout en laat het mengsel 15 minuten staan.
- Vorm vervolgens burgers van het mengsel en wikkel deze in plasticfolie.
- Laat de burgers minimaal een uur opstijven in de koelkast.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
- Bekleed een plaat met bakpapier en leg hier de burgers op. Bak de burgers ongeveer 15 minuten af in de oven.
- Serveer de burgers op een broodje met sla, tomaat, rode ui en zelfgemaakte dragon mayonaise.
Dragon mayonaise
- Doe het eigeel, zout, mosterd, witte wijnazijn en zonnebloemolie in een hoge mengkom.
- Zet de staafmixer voorzichtig op de bodem van de kom.
- Begin nu met mixen: eerst een aantal seconden op de bodem van de kom. Haal daarna de staafmixer langzaam maar geleidelijk omhoog.
- Blijf mixen tot de olie volledig op is genomen.
- Meng hier vervolgens de fijngesneden dragon door.
Eet smakelijk!
Dit recept is ontwikkeld door Rotterzwam.
No Comments