Frisse zwam-kip-fruit salade

Veel mensen hebben bij paddenstoelen de associatie guur weer. Maar wist je dat oesterzwammen het hele jaar door groeien? Bij ons vind je een scala aan recepten die in de zomer net zo lekker zijn! Dit recept werd ontwikkeld door Verkooijen Oesterzwammen. Je kunt het ingeblikte fruit ook vervangen voor vers fruit. 

Boodschappenlijstje

Voor de burgers

  • 1 blik fruitcocktail (Delmonte)
  • 1 glazen potje atjar tjampoer
  • 2 kipfilets
  • 300 gram oesterzwammen
  • kipkruiden
  • handje rucola
  • scheutje cocktailsaus

Aan de slag dan maar! 

  1. Kook de kipfilet gaar, eventueel in bouillon. Laat de kip afkoelen.
  2. Schud de fruitcocktail en het potje atjar om in een vergiet en laat dit goed uitlekken.
  3. Scheur de oesterzwammen in reepjes en bak ze in kleine hoeveelheden goed aan. Strooi tijdens het bakken de kipkruiden over de zwammen en bak ze lekker bruin en en krokant.
  4. Scheur of snij de gekookte kip in kleine reepjes
  5. Voeg de kip bij de fruitcocktail en de atjar en voeg wat cocktailsaus toe.
  6. Roer dit door elkaar
  7. Voeg de rucola toe en schep de gebakken oesterzwammen over de fruit-kip salade

Eet smakelijk!

Dit recept is ontwikkeld door Verkooijen Oesterzwammen.

No Comments

Leave a Reply