Bospaddenstoelenragout

Wil jij je gasten verrassen met een heerlijke ragout? Dan hebben we hier hét recept voor jou. Serveer de ragout in een pasteitje of haal zelf een leuke vorm uit bladerdeeg. Dit recept is met ontwikkeld door Zwamburg

Voor ongeveer 4 personen

Boodschappenlijstje

  • 400gr paddenstoelen (Witte champignons, Kastanjechampignons,
    Oesterzwammen, Shiitake)
  • 100 g plantaardige boter (Wajang of Zeeuws Meisje)
  • 125 g bloem
  • 1 l paddenstoelenbouillon (1 bouillonblokjes per 500ml water)
  • 200 g ui
  • Olie
  • Peper
  • Zout
  • Peterselie
  • Knoflookpasta

Aan de slag dan maar! 

  1. Snij de paddenstoelen en snipper de uien.
  2. Bak de paddenstoelen en uien in olie en voeg zout, peper en
    knoflookpasta toe. Laat het bakken totdat de oesterzwammen gaar zijn
    en de uien glazig zijn.
  3. Smelt de boter in een andere pan en voeg de bloem toe.
  4. Roer de boter en de bloem totdat het een geheel wordt (wanneer het naar
    koekjes begint te ruiken is de bloem gaar) voeg dan de bouillon
    geleidelijk toe en roer door met een garde.
  5. Als het een dikkere ragout is en er geen waterige laagjes meer zijn,
    kunnen de paddenstoelen en uien worden toegevoegd.
  6. Breng de ragout op smaak met zout, peper, knoflookpasta en peterselie.

Eet smakelijk!

Dit recept is ontwikkeld door Zwamburg.

No Comments

Leave a Reply