Oesterzwam BBQ spiesen

Met de zomer in volle gang en de geur van smeulende kolen die je regelmatig tegemoet komt, is het tijd om te genieten van een BBQ-proof oesterzwammen gerecht! Oesterzwammen zijn bijzonder veelzijdig en laten zich gemakkelijk op smaak brengen met een heerlijke marinade. Door de combinatie met een verfrissende salade, transformeer je dit gerecht tot een smakelijke en voedzame maaltijd. Probeer het zelf eens!
 
Personen: 4

Bereidingstijd: 20 minuten (+ 1 uur marineren)

Boodschappenlijstje

Voor de oesterzwammen: 

  • 500 gr oesterzwammen
  • 2 el olijfolie
  • 6 el sojasaus
  • 2 geperste knoflooktenen
  • 1 cm geraspte gember
  • 2 tl harissa kruiden
  • 1 tl komijnpoeder
  • chilivlokken (naar smaak)
  • sap van een limoen 
  • Sateprikkers

Voor de salade:

  • ¼ Rode kool
  • 1 Wortel 
  • 3 el Azijn
  • 1 tl Suiker 

 Aan de slag dan maar! 

  1. Week de satéstokjes in lauwwarm water in bijvoorbeeld een ovenschaal. Dit voorkomt straks dat de stokjes verbranden op de BBQ.  
  2. Maak de marinade door alle ingrediënten bij elkaar te voegen. Scheur de oesterzwammen en voeg de marinade toe. Zet dit afgedekt in de ijskast voor minimaal een uur.
  3. Maak in de tussentijd de salade door de rode kool in dunne reepjes te snijden en de wortel in julienne. Maak een mengsel van de azijn en de suiker en voeg dit toe aan de salade. Roer dit goed door en zet ook dit weg in de ijskast. 
  4. Rijg de oesterzwammen op de sateprikker en gril deze vervolgens op de BBQ.
  5. Serveer de gegrilde oesterzwammen met wat frisse salade. 

Eetsmakelijk!

No Comments

Leave a Reply