Hoisin oesterzwammen in stoombroodjes

Gestoomde broodjes, ofwel ‘bao buns’ ken je wellicht van het klassieke broodje bapao. Met dit recept maak je een heerlijke vulling met oesterzwammen! Wellicht is het even zoeken naar de juiste ingrediënten, maar we beloven je dat het een ritje naar de Aziatische supermarkt meer dan waar is. 
 
Personen: 2

Bereidingstijd: 45 minuten

Boodschappenlijstje

Voor de hoisinoesterzwammen 

  • 250 gram oesterzwammen
  • 4 el hoisin saus
  • 2 el mirin 
  • 2 knoflookteentjes
  • 2 el geraspte gember
  • Citroensap

Verder

  • 1 zakje julienne wortel
  • Klein bakje baby spinazie
  • 1 mango 
  • 1 rode peper
  • 6 bao buns (aziatische supermarkt in vriesvak)
  • Bosje koriander
  • Handje vol geroosterde pinda’s
  • 1 limoen

+     een stoommandje 

Aan de slag dan maar! 

  1. Scheur de oesterzwammen met de vezels mee en maak de marinade. Meng het geheel goed door elkaar en laat minimaal een uur in de ijskast rusten.
  2. Maak de salsa. Snij de mango in kleine blokjes, halveer de rode peper en verwijder de zaadjes. Snijd in fijne halve ringen. Voeg dit samen.
  3. Bak ondertussen de gemarineerde oesterzwammen in een pan met olie tot ze beginnen te kleuren.
  4. Stoom de stoombroodjes in een mandje zoals aangegeven op de verpakking.
  5. Snijd de koriander fijn en crush de geroosterde pinda’s.
  6. Vouw de stoombroodjes open en beleg ze met de hoisinoesterzwammen, julienne wortel, spinazie, mangosalsa en garneer met koriander en geroosterde pinda’s. Maak het geheel af met het sap van de limoen.

Eetsmakelijk!

No Comments

Leave a Reply