Aziatische salade met oesterzwammen

Deze Aziatische oesterzwammen salade met sesam, bloemkool en chili is echt waanzinnig lekker. De bloemkoolroosjes en oesterzwammen gaan heel erg goed samen. De chili en de sesam geven het geheel een Aziatische punch!

Heerlijk als maaltijdsalade of als side dish.

Recept

2 personen 

Bereidingstijd: 25 min

Boodschappenlijstje

  • 200 g oesterzwammen
  • 200 g bloemkoolroosjes
  • 130 g bloem
  • 2 el maizena
  • 150 ml havermelk
  • 1 tl uienpoeder
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • Zout en peper
  • 1 komkommer
  • 1 avocado
  • 2 bosuien
  • 100 g baby spinazie
  • 50 g rucola
  • 3 el sojasaus
  • 1 el ahornsiroop
  • 1 tl appel azijn
  • 1 tl sesamolie
  • 1 tl miso
  • 1/4 tl chilivlokken
  • 1 el sesamzaadjes

Aan de slag dan maar!

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Scheur de oesterzwammen in grove stukken. Meng met de bloemkoolroosjes.
  3. Meng in een grote kom de bloem, havermelk, maizena, uienpoeder, knoflookpoeder en ruim zout en peper tot een glad beslag. Haal hier de oesterzwammen en bloemkool doorheen en spreid uit over de bakplaat. Rooster 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Snijd ondertussen de komkommer in halve maantjes en de avocado in blokjes. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Meng de baby spinazie en rucola op een grote schaal.
  5. Roer de sojasaus, ahornsiroop, azijn, sesamolie, miso en chilivlokken tot een dressing.
  6. Verdeel de komkommer, avocado, bloemkool en oesterzwammen over de salade. Maak aan met de dressing. Garneer met de bosui en sesamzaadjes.

No Comments

Leave a Reply