Deze oesterzwam hummus is heerlijk!
Hummus is een puree van kikkererwten en tahin en vindt haar oorsprong in Levant, het Midden-Oosten. Het gerecht is erg populair in de Noord-Afrikaanse en Turkse keuken. Maar ook in Nederland zijn we inmiddels verknocht geraakt aan dit gerecht dat traditioneel gezien een bijgerecht van brood is.
Wij hebben een variant voor je gemaakt met Nederlandse oesterzwammen.
Recept
Voor: 1 portie
Bereidingstijd: 15 min
Boodschappenlijstje
- 150 g oesterzwammen
- 2 el sesamolie
- Zout en peper
- 1 blik kikkererwten
- 2 tenen knoflook
- 1/2 citroen
- 1 el tahin
- 50 ml ijskoud water
- 2 el olijfolie
- 1 el za’atar
- 1/2 bos dille
- Toastjes of zuurdesembrood om te dippen
Aan de slag dan maar!
Bereiding:
- Scheur de oesterzwammen in grove stukken. Verwarm de sesamolie in een ruime koekenpan en bak hierin de oesterzwammen goudbruin en gaar. Breng op smaak met zout en peper.
- Giet de kikkererwten af, maar bewaar de helft van het vocht uit het blik. Voeg de kikkererwten met het bewaarde vocht, de knoflook, sap van de citroen, tahin, een snuf zout, het ijskoude water en de helft van de oesterzwammen in een keukenmachine of blender. Pureer tot een gladde hummus.
- Spreid de hummus uit op een bord en garneer met de resterende oesterzwammen, olijfolie, za’atar en dille. Serveer met toast of zuurdesembrood om te dippen.

No Comments