Met de oesterzwam tempura snackjes zit jij gebakken!
Recept
Voor: 1 portie
Bereidingstijd: 15 min
Boodschappenlijstje
- 300 g oesterzwammen
- 3 el maizena
- 3 el bloem
- 2 tl paprikapoeder
- Snuf zout
- 2 eieren
- 10 g zonnebloemolie + extra om te frituren
- 3 el mayonaise
- 1 limoen
- 1/2 bosje bieslook
Aan de slag dan maar!
Bereiding:
- Scheur de oesterzwammen in grove repen.
- Maak een beslag door de maizena, bloem, 1 tl paprikapoeder, zout, eieren en zonnebloemolie door elkaar te roeren.
- Verwarm de olie in een (frituur)pan tot 175 graden. Dip de oesterzwammen in het beslag en laat in de olie zakken. Frituur circa 3-5 minuten tot de oesterzwammen goudbruin zijn.
- Haal uit de olie en laat uitlekken op wat keukenpapier. Besprenkel direct met wat grof zout en de resterende paprikapoeder.
- Maak ondertussen een dipsaus. Meng de mayonaise met de rasp en sap van de limoen. Hak de bieslook fijn en roer 3/4 door het sausje.
- Leg de oesterzwammen op een bord en garneer met de resterende bieslook. Serveer met de dipsaus



No Comments