Gnocchi met oesterzwammen, pompoen & salieboter

Gnocchi met oesterzwammen, pompoen en salieboter

Gnocchi is eigenlijk een hele bijzondere soort pasta. De combinatie van aardappel, meel en eieren zorgt voor een super zachte en lichte textuur.

Net als vele andere Italiaanse gerechten is ook gnocchi een oud historisch gerecht. Naar het schijnt komt gnocchi oorspronkelijk uit het Midden Oosten, maar de eerste documentatie over dit product duikt op in Italië en stamt uit de tijd van de Oude Romeinen.

Gnocchi werd veel gegeten door de Romeinse legioenen tijdens het veroveren van Europese landen om zo het Romeinse keizerrijk uit te breiden. Gnocchi reisde op deze manier door heel Europa en ieder land ontwikkelde zijn eigen gnocchi-achtige gerecht.

Wij hebben er deze keer ook onze eigen twist aan gegeven om deze traditie in eren te houden. Ga jij deze heerlijke Gnocchi met geroosterde pompoen, oesterzwammen, salieboter en Parmezaanse kaas proberen? 

Recept 

Personen: 4

Bereidingstijd: 30 min

Boodschappenlijstje

  • 500 g gnocchi
  • 300 g oesterzwammen, gescheurd
  • 300 g pompoen, in blokjes
  • 4 eetlepels boter
  • Handvol verse salieblaadjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie

Aan de slag dan maar! 

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Leg de blokjes pompoen op een bakplaat, besprenkel met olijfolie, bestrooi met zout en peper en rooster ze ongeveer 20 minuten, of tot ze zacht zijn.
  3. Kook ondertussen de gnocchi volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet opzij.
  4. Verhit 2 eetlepels boter in een pan op middelhoog vuur. Voeg de oesterzwammen toe en bak tot ze goudbruin zijn. Voeg zout en peper toe naar smaak. Haal uit de pan en zet opzij.
  5. In dezelfde pan, voeg de overige 2 eetlepels boter toe. Laat het smelten op laag vuur en voeg de fijngehakte knoflook en salieblaadjes toe. Bak tot de boter nootachtig begint te ruiken en de salie knapperig is.
  6. Voeg de geroosterde pompoen, gebakken oesterzwammen en gekookte gnocchi toe aan de pan. Roer voorzichtig om alles te coaten met de salieboter.
  7. Bestrooi met geraspte parmezaanse kaas en laat het nog een paar minuten op laag vuur sudderen tot alles goed is verwarmd en vermengd.
  8. Serveer de gnocchi met oesterzwammen, pompoen en salieboter direct en garneer met extra Parmezaanse kaas naar smaak.

No Comments

Leave a Reply