Oesterzwammen in combinatie met het witte goud. Een koningspaar!
Zelfs de Egyptenaren wisten meer dan 6000 jaar geleden al dat asperges goddelijk waren. Sterker nog, ze vereerde de aspergeplant. De koningin van de groenten werd pas vrij laat echt populair in Europa. Met name Frankrijk en België spande de kroon. In ons eigen land werden de asperges met name geteeld op losse zandgronden rondom Noordwijk, Beverwijk en Hillegom.
Een koninklijke groenten combineer je dan ook alleen met waardige tegenstander met allure. De oesterzwam past als smaakprofiel en als textuurmaker erg goed bij de asperge. Deze oesterzwammen salade met asperges is een winnaar op iedere tafel.
Recept
Personen: 2
Bereidingstijd: 30 min
Boodschappenlijstje
- 200 g oesterzwammen, gescheurd
- 200 g groene asperges, schoongemaakt
- 150 g gemengde groene bladsla
- 1 citroen, sap en zest
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
- Geroosterde pijnboompitten voor garnering
Aan de slag dan maar!
- Verhit een grillpan op hoog vuur. Grill de groene asperges tot ze beetgaar zijn, ongeveer 5 minuten. Snijd ze daarna in stukken van ongeveer 5 cm.
- Verhit een beetje olijfolie in een pan en bak de oesterzwammen tot ze goudbruin zijn. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Meng in een grote kom de gemengde groene bladsla, gegrilde asperges, en gebakken oesterzwammen.
- In een aparte kom, maak de dressing door olijfolie, balsamicoazijn, citroensap, citroenzest, knoflook, zout en peper te mengen.
- Giet de dressing over de salade en meng goed.
- Garneer met geroosterde pijnboompitten en serveer.
No Comments