Quesadilla komt van oorsprong uit Mexico en de naam van het gerecht is ontstaan vanuit een verbastering van de woorden ‘queso’ (kaas) en ’tortilla’. Het woord betekent letterlijk “kaasdingetje” en ze worden meestal gemaakt van maïs of tarwebloemtortilla’s.
Wij hebben de speciaal voor jou een variant bereid waar Mexico en Nederland mooi in samenkomen. Ga jij deze heerlijk Quesadilla’s proberen?
Personen: 2
Bereidingstijd: 20 min
Boodschappenlijstje
- 1 rode ui
- 100 ml appelazijn
- 200 g oesterzwammen
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1 tl gemalen komijn
- 1/4 tl chilivlokken
- Peper en zout
- 2 el zonnebloemolie
- 1 groene paprika
- 4 maistortilla’s
- 150 g geraspte texmex kaas
- 1/2 bosje koriander
Aan de slag dan maar!
Bereiding:
- Snijd de rode ui in dunne halve ringetjes, maak aan met de appelazijn en zet opzij. Roer af en toe door.
- Scheur de oesterzwammen in reepjes en maak aan met het paprikapoeder, komijn, chilivlokken en zout en peper. Verwarm de zonnebloemolie in een ruime koekenpan en bak hierin de oesterzwammen goudbruin en gaar. Schep uit de pan.
- Snijd ondertussen de paprika in dunne reepjes.
- Leg een tortilla in dezelfde pan als waar je de oesterzwammen in hebt gebakken. Voeg eventueel een heel klein beetje olie toe als de pan heel droog is. Beleg de helft van de tortilla met geraspte kaas, wat paprikareepjes en de oesterzwammen. Vouw de andere helft over de vulling heen en bak aan beide kanten tot de kaas gesmolten is. Herhaal dit met de overige tortilla’s.
- Snijd de quesadilla in 3 punten. Garneer met de rode ui en koriander.

No Comments