Italiaanse Fritatta met oesterzwammen

Oesterzwammen fritatta

Fritatta is een Italiaans gerecht.

Letterlijk vertaald betekend het “gebakken”. Het gerecht is eigenlijk uit armoede ontstaan. Het werd namelijk gemaakt van alle groenten en pasta’s die over zijn van de dag ervoor. Op het platteland werd dit vroeger veelal gegeten, omdat men zich niet iedere dag een nieuw eetmaal kon veroorloven en/of dat er genoeg over was gebleven van de dag ervoor.

De moderne fritatta is een kruising tussen een soort omelet, een pizza en een pannenkoek. Het wordt vandaag de dag gemaakt met ei, geraspte kaas, zuivel, aardappel, orgengano, ui en peper. Wij hebben deze keer een heerlijke oesterzwam variant voor je bereid. 

Ga jij ‘m snel proberen?

Recept 

Personen: 4

Bereidingstijd: 25 min

Boodschappenlijstje

  • 200 g oesterzwammen, in reepjes gesneden
  • 6 eieren
  • 1 lente-ui, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak

Aan de slag dan maar!

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op de grillstand.
  2. Verhit de olijfolie in een ovenbestendige koekenpan op middelhoog vuur. Bak de oesterzwammen tot ze goudbruin zijn. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak kort mee.
  3. Voeg de lente-ui en rode paprika toe aan de pan. Bak tot de groenten zacht zijn.
  4. Klop in een kom de eieren los en voeg de geraspte Parmezaanse kaas, verse peterselie, zout en peper toe. Meng goed.
  5. Giet het eimengsel over de groenten in de pan. Laat de frittata op middelhoog vuur koken zonder te roeren, zodat de randen stevig worden.
  6. Plaats de pan onder de grill in de voorverwarmde oven. Grill de bovenkant van de frittata tot deze goudbruin en stevig is.
  7. Haal de pan uit de oven (pas op, de handgreep is heet!) en laat de frittata even rusten.
  8. Snijd de frittata in punten en serveer warm

No Comments

Leave a Reply