Casanova saus met oesterzwammen

Dit recept is een oude klassieker en smaakt heerlijk bij een gebakken varkenshaasje. Het is een echte aanrader voor de feestdagen. Je kunt deze saus eenvoudig van tevoren bereiden, zodat je hem tijdens een drukke (kerst)avond alleen nog maar hoeft op te warmen. We kunnen ons voorstellen dat je misschien wat vreemd opkijkt bij het zien van de boodschappenlijst. Maar vertrouw ons, het eindresultaat is verbluffend! 
 
Personen: 4

Bereidingstijd: 20 minuten

Boodschappenlijstje

  • 1 bosui
  • 4 eetlepels boter
  • 100 gram oesterzwammen
  • 4 eetlepels koffiemelk
  • 1 theelepel worcestersaus
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 2 eetlepels ketjap
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 3 eetlepels sherry
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel verse peterselie
  • Peper en zout

 Aan de slag dan maar! 

  1. Verhit de boter in een kookpannetje op middelhoog vuur en voeg de fijngesneden bosui toe. Bak even tot het zacht begint te worden. 
  2. Snij de oesterzwammen fijn en voeg toe aan het geheel voor ongeveer 5-7 minuten. 
  3. Voeg de koffiemelk, worcestersaus, cayennepeper, ketjap en de tomatenketchup toe en roer goed door. Laat het mengsel op laag vuur sudderen tot het goed warm is en de saus iets is ingedikt. 
  4. Voeg als laatste de mayonaise en de sherry door de saus. Roer dit goed door en gebruik eventueel een garde. 
  5. Garneer met fijngehakte peterselie en breng op smaak met peper en zout toe.

Eetsmakelijk!

No Comments

Leave a Reply