Comfortfood: broodje pulled oesterzwam

Deze pulled oesterzwam hamburgers zijn een smaakvolle en vegetarische twist op de klassieke pulled pork sandwich. Gemarineerde oesterzwammen in BBQ-saus, worden geroosterd tot ze heerlijk mals zijn. De frisse wortel- en rode koolsalade, ingelegd in een zoete en zure dressing, maken deze hamburgers een echt feest! Volg nu dit eenvoudige recept en zet een heerlijke vegetarische maaltijd op tafel die zelfs de grootste vleesliefhebbers zal verrassen.
 
Personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten

Boodschappenlijstje

Voor de pulled oesterzwam

  • 500 gram oesterzwammen
  • BBQ saus 
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl gerookte paprika poeder
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 tl gedroogde oregano 
  • 1 rode ui

Voor de salade

  • 1 wortel
  • ¼ rode kool
  • 3 el azijn
  • 2 tl suiker
  • Geroosterde sesamzaadolie

Verder

  • Hamburgerbroodjes

 Aan de slag dan maar! 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Maak de marinade door de fijngehakte knoflook, gerookt paprikapoeder, gemalen komijn, gedroogde oregano en de helft van de BBQ saus te mengen. Voeg de oesterzwammen en rode uienringen toe aan de marinade en zorg ervoor dat ze gelijkmatig bedekt zijn.
  3. Leg de gemarineerde oesterzwammen en uien in een ovenschaal en zet deze in de voorverwarmde oven. Rooster ze ongeveer 30 minuten, waarbij je ze tussendoor af en toe omschept, tot ze zacht en licht knapperig zijn.
  4. Maak nu de salade. Meng de julienne gesneden wortel en fijngesneden rode kool in een kom. In een aparte kom meng je de appelciderazijn, suiker en geroosterde sesamolie. Giet dit mengsel over de groenten en meng goed. Breng op smaak met zout en peper. Zet de salade opzij.
  5. Rooster de hamburgerbroodjes kort in de oven tot ze licht knapperig zijn.
  6. Haal de geroosterde oesterzwammen en uien uit de oven en meng ze met de resterende BBQ saus voor extra smaak.
  7. Serveer de pulled oesterzwammen op de geroosterde hamburgerbroodjes, en top ze met de salade.

Eetsmakelijk!

No Comments

Leave a Reply