Oesterzwam poké bowl

Poké Bowl is eigenlijk een Haïtiaans gerecht met een basis van rijst die afgetopt is met kleurrijke groenten, fruit, vis, vlees, bonen en bijvoorbeeld furikake, sesam of sojasaus. Je kunt ze maken in allerlei vormen en smaken.

Wij maakte een poké bowl voor je met oesterzwammen, edamame, wortel, sesam, furikake en mango. Ga je ‘m proberen?!

Recept

2 personen 

Bereidingstijd: 30 min

Boodschappenlijstje

  • 150 g zilvervliesrijst
  • 10 radijsjes
  • 1 mango
  • 2 bosuien
  • 200 g oesterzwammen
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 el sesamolie
  • 3 el sojasaus
  • 1 el honing
  • 1 el rijst azijn
  • 100 g wortel julienne
  • 100 g edamame/sojaboontjes
  • 2 el furikake 

Aan de slag dan maar!

Bereiding:

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet opzij. Het is niet erg als de rijst een beetje afkoelt.
  2. Snijd de radijsjes in dunne plakjes. Snijd de mango in blokjes en de bosui in schuine ringetjes.
  3. Scheur de oesterzwammen in reepjes. Verwarm de zonnebloemolie in een ruime koekenpan en bak hierin de oesterzwammen goudbruin en gaar.
  4. Meng in een kommetje de sesamolie, sojasaus, honing en rijst azijn tot een dressing.
  5. Maak de bowls op: Verdeel de rijst over 2 kommen. Verdeel hierover de radijs, mango, wortel, edamame en oesterzwammen. Maak aan met de dressing en garneer met de bosui en furikake.

Tip: vervang de honing door agavesiroop om het recept veganistisch te maken.

No Comments

Leave a Reply