Oesterzwam tempura

oesterzwam tempura

Met de oesterzwam tempura snackjes zit jij gebakken!

Recept

Voor: 1 portie 

Bereidingstijd: 15 min

Boodschappenlijstje

  • 300 g oesterzwammen
  • 3 el maizena
  • 3 el bloem
  • 2 tl paprikapoeder
  • Snuf zout
  • 2 eieren
  • 10 g zonnebloemolie + extra om te frituren
  • 3 el mayonaise
  • 1 limoen
  • 1/2 bosje bieslook

Aan de slag dan maar!

Bereiding:

  1. Scheur de oesterzwammen in grove repen.
  2. Maak een beslag door de maizena, bloem, 1 tl paprikapoeder, zout, eieren en zonnebloemolie door elkaar te roeren.
  3. Verwarm de olie in een (frituur)pan tot 175 graden. Dip de oesterzwammen in het beslag en laat in de olie zakken. Frituur circa 3-5 minuten tot de oesterzwammen goudbruin zijn.
  4. Haal uit de olie en laat uitlekken op wat keukenpapier. Besprenkel direct met wat grof zout en de resterende paprikapoeder.
  5. Maak ondertussen een dipsaus. Meng de mayonaise met de rasp en sap van de limoen. Hak de bieslook fijn en roer 3/4 door het sausje.
  6. Leg de oesterzwammen op een bord en garneer met de resterende bieslook. Serveer met de dipsaus

No Comments

Leave a Reply