Plaattaart met ricotta, citroen en oesterzwammen

Plaattaart met ricotta en oesterzwammen

Deze plaattaart is echt een feestje op jouw tafel. 

De heerlijke krokante bladerdeegbodem is een fantastische combinatie met het zachte mondgevoel van de ricotta, de Parmezaanse kaas en de oesterzwammen. Het vleugje citroen en de Italiaanse kruiden maken het helemaal af. 

Wij zitten hier al te watertanden, en jij? 

Recept 

Personen: 2

Bereidingstijd: 30 min

Boodschappenlijstje

  • 1 rol bladerdeeg, rond
  • 1 ei
  • 250 g ricotta
  • 1 citroen
  • 1 bosje verse Italiaanse kruiden (salie, oregano, rozemarijn, tijm)
  • 40 g parmezaanse kaas + extra om te garneren
  • Zout en peper
  • 250 g oesterzwammen
  • 2 el zonnebloemolie

Aan de slag dan maar!

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Rol het bladerdeeg uit op de bakplaat. Snijd op 3-5 cm van de rand een cirkel in het deeg, maar niet helemaal door. Prik met een vork gaatjes in de binnenste cirkel. Zo komt de buitenste rand straks mooi omhoog in de oven, en blijft het midden wat lager.
  3. Klop het ei los en besmeer het bladerdeeg met het ei. Bak 10-15 min in het midden van de oven goudbruin.
  4. Klop ondertussen de ricotta los met de rasp en sap van een halve citroen. Hak de helft van de Italiaanse kruiden fijn en rasp de parmezaanse kaas. Roer dit door het ricotta mengsel. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Scheur de grote oesterzwammen wat kleiner, laat de kleintjes heel. Verwarm de zonnebloemolie in een ruime koekenpan en bak hierin de oesterzwammen goudbruin.
  6. Hak de resterende Italiaanse kruiden grof. Besmeer het bladerdeeg met het ricottamengsel. Verspreid hier de gebakken oesterzwammen over. Garneer met de resterende Italiaanse kruiden en wat extra Parmezaanse kaas.

No Comments

Leave a Reply