Soep met oesterzwammen en pastinaak

Oesterzwamsoep met pastinaak

Nu de feestdagen voor deur staan inspireren we je graag met wat toffe recepten die niet misstaan op een rijk gevulde tafel vol vrienden, familie en gezelligheid.

Heb jij al recepten klaar liggen voor je feestmenu? Zet die heerlijke recept voor oesterzwammen soep met pastinaak er dan nog maar even bij, want deze wil je niet missen. 

Deze overheerlijke soep kun je serveren als voorgerecht of als side-dish.

Succes gegarandeerd.   

Recept 

Personen: 2

Bereidingstijd: 45 min

Boodschappenlijstje

  • 300 g oesterzwammen, grof gescheurd
  • 2 pastinaken, geschild en in blokjes
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 aardappel, geschild en in blokjes
  • 1 liter groentebouillon
  • Scheutje volle melk/room
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Verse tijmblaadjes voor garnering
  • Zout en peper naar smaak
  • Stokbrood

Aan de slag dan maar! 

  1. Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn.
  2. Voeg de oesterzwammen, pastinaken en aardappelblokjes toe. Bak deze mee tot dit geheel lekker begint te geuren.
  3. Giet de groentebouillon in de pan. Breng aan de kook en laat het geheel sudderen tot de groenten zacht zijn.
  4. Haal de pan van het vuur en gebruik een staafmixer om de soep te pureren tot een gladde consistentie. Voeg een scheutje volle melk of room toe voor extra romigheid.
  5. Zet de pan terug op het vuur en breng op smaak met zout en peper.
  6. Serveer de oesterzwammen soep met pastinaak in kommen, garneer met verse tijmblaadjes.
  7. Serveer de soep warm, met een sneetje stokbrood aan de zijkant.

No Comments

Leave a Reply