Deze kerststerren met paddenstoelenragout zullen de sterren van de avond zijn! Perfect voor de kerstdagen en gegarandeerd een succes. De krokante sterren, gecombineerd met de romige ragout, maken dit gerecht buitengewoon lekker. Bovendien ziet het er ook nog eens ontzettend leuk uit.
Bereidingstijd: 45 minuten
Boodschappenlijstje
Voor de bladerdeegsterren:
- 8 vellen bladerdeeg
- 2 eidooiers
Voor de oesterzwammenragout:
- 1 rode ui, fijn gesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 400 gram oesterzwammen
- Een paar takjes verse tijm
- 75 ml droge witte wijn
- 50 gram boter
- 60 gram bloem
- 200 ml paddenstoelenbouillon
- 20 gram verse peterselie, fijngehakt
- Olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Aan de slag dan maar!
-
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Laat het bladerdeeg ontdooien en snijd er sterren uit.
-
Leg de bladerdeegsterren op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met eidooier. Bak de sterren in ongeveer 15 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
-
Terwijl de sterren bakken, bereid je de oesterzwammenragout voor. Verhit een beetje olijfolie in een pan en fruit de fijn gesneden ui gedurende 5 minuten. Voeg vervolgens de knoflook, tijm en oesterzwammen toe, bak ze mee tot de oesterzwammen zacht zijn. Blus af met droge witte wijn en laat nog 3 minuten koken.
-
Zeef het mengsel en vang het vocht op.
-
Smelt de boter in een pan op laag vuur. Voeg langzaam de bloem toe en blijf rustig roeren met een garde. Voeg dan het opgevangen vocht geleidelijk toe en blijf roeren tot het vocht is opgenomen.
-
Voeg lepel voor lepel paddenstoelenbouillon toe, roer constant en voeg meer bouillon toe zodra het vocht grotendeels is opgenomen. Ga door tot je een mooie, stevige ragout hebt.
-
Voeg de gebakken oesterzwammen toe aan de ragout en breng het geheel op smaak met zout en peper.
-
Roer de fijngesneden peterselie door de ragout.
Serveer de bladerdeegsterren met een royale lepel oesterzwammenragout erbovenop. Geniet van deze heerlijke, feestelijke lekkernij!
Eetsmakelijk!
No Comments