Bereidingstijd: 30 minuten
Boodschappenlijstje
- 400 gram gedroogde spaghetti
- 1 witte ui, fijn gesneden
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 250 gram oesterzwammen, in reepjes gescheurd
- Handvol cherrytomaten, gehalveerd
- 250 ml volle kookroom (of haverroom)
- Een bosje verse peterselie, fijngehakt
- Olijfolie
- Zout en zwarte peper naar smaak
Aan de slag dan maar!
-
Breng een grote pan met water aan de kook en kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet opzij.
-
Verhit een ruime hoeveelheid olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de fijn gesneden ui gedurende ongeveer 5 minuten, of tot ze zacht en geurig is geworden.
-
Voeg de geperste knoflook toe aan de pan en bak nog 1 minuut mee tot de knoflook geurig is.
-
Voeg de in reepjes gescheurde oesterzwammen toe aan het mengsel en bak deze ongeveer 15 minuten, of tot ze zacht en lichtbruin zijn geworden. Voeg halverwege de gehalveerde cherrytomaten toe en bak ze mee tot ze beginnen te verzachten.
-
Giet de volle kookroom (of haverroom) in de pan en laat het geheel kort sudderen tot de saus dikker wordt. Breng op smaak met zout en zwarte peper naar smaak.
-
Serveer de gekookte spaghetti op borden en schep de romige oesterzwamsaus eroverheen. Garneer met vers gehakte peterselie
Eetsmakelijk!
No Comments