Flammkuchen met oesterzwammen

Flammkuchen, ook wel bekend als de Elzasser pizza, is een knapperige dunne deegbodem bedekt met smeuïge crème fraîche en toppings naar keuze. Deze variant combineert oesterzwammen met hartige gorgonzola, knapperige walnoten en pittige rucola. Een heerlijk (voor)gerechtje of snack tijdens warme zomerdagen. 
 
Personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten

Boodschappenlijstje

  • 1 rol flammkuchendeeg
  • 100 gram oesterzwammen
  • 100 ml crème fraîche
  • 1 sjalot
  • Handje walnoten
  • 50 gr gorgonzola  
  • 1 el balsamico azijn
  • Klein zakje rucola

 Aan de slag dan maar! 

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Rol het flamkuchendeeg uit op de bakplaat. 
  2. Scheur de oesterzwammen en snij de sjalot in ringen. 
  3. Smeer de creme fraiche over het deeg en beleg vervolgens met de oesterzwammen, sjalot, gorgonzola en de walnoten. 
  4. Bak de flammkuchen af in de oven. 
  5. Besprenkel de flammkuchen met een eetlepel balsamico azijn en voeg als laatste wat rucola toe.
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Rol het flammkuchendeeg uit op een bakplaat.
  2. Scheur de oesterzwammen in reepjes en snijd de sjalot in dunne ringen.
  3. Smeer de crème fraîche gelijkmatig uit over het deeg, laat een kleine rand vrij langs de randen.
  4. Verdeel de oesterzwammen, sjalot, verkruimelde gorgonzola en walnoten over de crème fraîche.
  5. Bak de flammkuchen in de voorverwarmde oven totdat het deeg knapperig en goudbruin is, meestal ongeveer 12-15 minuten.
  6. Haal de flammkuchen uit de oven en besprenkel deze met een eetlepel balsamico azijn. Verdeel ook de rucola over het geheel. 
  7. Snijd de flammkuchen in stukken en serveer direct aan tafel.

Eetsmakelijk!

No Comments

Leave a Reply