Wist je dat je zelf oesterzwammen kunt kweken op je eigen koffiedik? Met de growkit van Rotterzwam doe je dat gemakkelijk op je eigen aanrecht. En wat je dan vervolgens maakt van je eigen oogst? De mogelijkheden zijn eindeloos, maar deze soep is wel erg lekker.
Boodschappenlijstje
- 400 gram oesterzwammen
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 2 stengels bleekselderij
- 1 liter groentebouillon
- 4 takjes tijm
- Peterselie
- 1 laurierblad
- Olijfolie
- Peper en zout
Aan de slag dan maar!
- Snij de ui en knoflook fijn en de bleekselderij in blokjes.
- Verhit wat olijfolie in een pan en fruit hierin de ui, knoflook en bleekselderij 5 minuten op laag vuur. Voeg de blaadjes van de tijm toe en bak even kort mee.
- Voeg vervolgens de groentebouillon en laurier toe. Breng zachtjes aan de kook.
- Verhit in een andere pan wat olijfolie en bak hierin de oesterzwammen met wat peper en zout.
- Voeg de oesterzwammen vervolgens toe aan de bouillon. Breng deze opnieuw aan de kook en laat de soep op laag vuur 15 tot 20 minuten staan.
- Verwijder het laurierblad en pureer de soep vervolgens fijn met een staafmixer.
- Proef en breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de peterselie fijn en garneer de soep.
Eet smakelijk!
Dit recept is ontwikkeld door Rotterzwam.
No Comments